Adatblokk olvasás, értelmezés

Másnéven a különbözõ információk listázva vannak a adiagnosztikai készülékeknél. (Adatlisták.) Ezeket olvassuk és értelmezzük, elemezzük.

Adatblokk olvasás és értelmezés 

Ebben az üzemmódban a motor vezérlő rendszer egyes részegységeinek üzemállapota jelződik ki. A tényleges értékeket a rendszer a motor vezérlő egység komponensből olvassa ki és az útmutató szintjén vagy a diagnosztikai teszteren jeleníti meg. A jármű modelleket és a hozzá tartozó vezérlő egység szoftvert a jármű gyártója folyamatosan változtatja. 

A mért értékeknek és/vagy a beavatkozó szervek ellenőrző lépéseinek feltétlenül benne kell lenniük a KTS menüben. A tényleges értékek száma és sorrendje eltérést mutathat az útmutató és a KTS menün mért értékek vizsgálati lépései között.  

A tényleges értékek a vezérlő egységek belső számított értékei, ezért kétséges esetben a kijelzett tényleges értékek viselkedését, plauzibilitását további ellenőrzésekkel kell igazolni. A kijelzett értékek csak a vezérlő komponens megállapított értékei, nem pedig az ahhoz tartozó érzékelőéi.